Izrada terenskih dnevnika - kreativna radionica
OBJAVA: 08/05/2024

Izrada terenskih dnevnika - kreativna radionica

Vrijeme: srijeda, 8. svibnja 2024., od 10.00 do 11.00 sati

Mjesto: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, Odjel za djecu i mladež, 1. kat

Voditelj: Mario Šimić (GKIGK)

Po uzoru na znamenite Putne bilježnice (Vade mecum) ugledne hrvatske povjesničarke umjetnosti i konzervatorice Anđele Horvat, u koje je bilježila lokalitete, kulturno-povijesne spomenike, opremu crkava i niz pojedinosti sa svojih brojnih terenskih putovanja diljem Hrvatske, polaznici radionice će izraditi ručno uvezene bilježnice koje će im poslužiti kao terenski dnevnik za bilješke, skice i fotografije pri obilasku povijesnih građevina.

Pogodno za početnike, djecu (od 10 godina naviše) i odrasle. Uz malo šivanja i ljepljenja za sat vremena nastat će lijepo ukoričeni dnevnik s džepićem za uspomene.

***
Na radionicu se nadovezuje terenski obilazak Zvijezde, u nedjelju 12. svibnja 2024. u 10 sati (mogući drugi termini u  svibnju prema dogovoru)

+++
Radionica i ostale aktivnosti dio su Ciklusa edukativnih događanja „Kad narastem želim biti znanstvenica – hommage Anđeli Horvat, Đurđici Cvitanović i Ivani Vrbanić-Fadejev“ koje  Muzeji Karlovca organiziraju u suradnji s Gradskom knjižnicom i Državnim arhivom u Karlovcu povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, na temu „Muzeji za edukaciju i istraživanje“ i 29. EMA-e „Muzeji i STAEM?!“ u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva.