Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca
OBJAVA: 29/09/2021

Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca

U organizaciji Grada Karlovca i Gradskog muzeja Karlovac na Starom gradu Dubovcu  je u srijedu, 29. 9. 2021. održana prezentacija 3D prikaza Starog grada. Maketa je realizirana u okviru europskog projekta FORTITUDE - Historical Fortresses Intensifying Cross-Border Tourism Development  u kojem uz Karlovac sudjeluju i Šibenik, Banja Luka, Herceg Novi i Bar.

Maketa je postavljena na prvom katu izložbenog prostora Starog grada Dubovca, a koristit će se kao turistička scenografija i alat za tumačenje povijesnih činjenica. Nova atrakcija za sve uzraste originalna po tome što utvrdu vjerno "interpretira" do najsitnijeg detalja.

Ono što u sklopu projekta slijedi jest izrada taktilne mape za slijepe i slabovidne osobe te manifestacija Noć tvrđava na svakoj tvrđavi gradova partnera, postavit će se interaktivni digitalni kiosk kod Nacionalnog svetišta Sv. Josipa s informacijama i zabavno-turističkim sadržajem o Dubovcu i Karlovcu, u izradi je 8 viteških oklopa, a osmišljena je i tematska turistička staza utemeljena na fortifikacijskoj baštini.

 

Fotogalerija

Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca 1
Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca 2
Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca 3
Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca 4
Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca 5
Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca 6