Održana škola crtanja stripa
OBJAVA: 31/05/2023

Održana škola crtanja stripa

U Muzeju Domovinskog rata Karlovac – Turanj u sklopu su programa za Dan državnosti održane višednevne radionice crtanja stripa za djecu „Domovinski rat u stripu“. U radionicama su sudjelovali nadareni osnovnoškolci triju karlovačkih osnovnih škola – Turanj, Grabrik i Dubovac. Učenike su na sudjelovanje potaknuli profesori likovne kulture u želji za daljnjem razvojem učenika s već zamijećenim likovnim talentom. Tema izrađenih stripova je bila Domovinski rat u Karlovcu. Radionice je vodio profesionalni strip crtač i dragovoljac Domovinskog rata Nenad Nenoos Barinić.

Nenad Barinić poznati je hrvatski strip-crtač i ilustrator, bajker i umirovljeni hrvatski branitelj iza kojega je dug niz godina ljubavi prema devetoj umjetnosti. Od malena crta stripove i ilustracije, a od 1986. objavljuje u različitim publikacijama. Barinić već više od 13 godina održava škole stripa za mlade polaznike. Ilustrator je mnogih knjiga, kao i stručni suradnik i ilustrator sudjelovao je u mnogobrojnim dokumentarnim filmovima. Dobitnik je više nagrada za likovno izražavanje, a HRT je i snimila dokumentarni film „Život sa slikama“ koji govori o njegovu životu i radu.

Od radova polaznika radionice tiskat će se zbornik učeničkih stripova koji će biti poklonjeni autorima. Radionice je organizirao Juraj Horvatin, kustos Odjela suvremene povijesti od 1991.

Fotogalerija

Održana škola crtanja stripa 1
Održana škola crtanja stripa 2
Održana škola crtanja stripa 3
Održana škola crtanja stripa 4
Održana škola crtanja stripa 5
Održana škola crtanja stripa 6
Održana škola crtanja stripa 7
Održana škola crtanja stripa 8
Održana škola crtanja stripa 9