Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba”
OBJAVA: 02/03/2023

Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba”

U srijedu, 8. ožujka 2023. godine u izložbenom salonu "Ljudevit Šestić" Gradske knjižnice„Ivan Goran Kovačić“ Karlovac smo otvorili zložbu „Hinko Krapek – čovjek svoga doba“ te predstavili istoimenu monografiju. Izložbom i promocijom monografije započeo je cjelogodišnji program obilježavanja života, djela i značaja Hinka Krapeka u lokalnom, nacionalnom i internacionalnom kontekstu.

U izložbenom salonu "Ljudevit Šestić" Gradske knjižnice„Ivan Goran Kovačić“ Karlovac smo otvorili zložbu „Hinko Krapek – čovjek svoga doba“ te predstavili istoimenu monografiju. Izložbom i promocijom monografije započeo je cjelogodišnji program obilježavanja života, djela i značaja Hinka Krapeka u lokalnom, nacionalnom i internacionalnom kontekstu.

Povod organizacije programa je obilježavanje 185. godišnjice Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i 30. godišnjice Središnje knjižnice Slovenaca u RH. Program o Hinku Krapeku temelji se na inovativnosti kroz interdisciplinarnost i uspostavljanje međusektorske suradnje. Autorica izložbe i monografije muzejska savjetnica Povijesnog odjela Muzeja grada Karlovca Sanda Kočevar prijašnjih je godina istražila, popisala, sistematizirala i digitalizirala Krapekovu baštinu, kako u Muzejima, tako i u drugim nacionalnim i međunarodnim baštinskim ustanovama.

Recenzenti monografije su dr. sc. Hrvoje Gržina iz Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu i mr. sc. Oskar Habjanič, viši kustos Pokrajinskog muzeja u Mariboru. Za grafički dizajn monografije zaslužna je tvrtka BOLFEKi art & graphic design studio, a za likovni postav izložbe Nikolina Jelavić Mitrović. Stručne suradnice na izložbi su Aleksandra Mikić Grginčić i Vedrana Vrana iz Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac.

Program su financijski podržali  Karlovačka županija i Grad Karlovac.

Fotogalerija

Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 2
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 3
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 4
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 5
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 6
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 7
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 8
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 9
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 10
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 11
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 12
Otvorena izložba ”Hinko Krapek - čovjek svoga doba” 13