Otvoren javni poziv za sudjelovanje u programu 8. Dana povijesti – Kliofest
OBJAVA: 11/04/2022

Otvoren javni poziv za sudjelovanje u programu 8. Dana povijesti – Kliofest

Gradski muzej Karlovac obilježavanjem Dana povijesti sada već tradicionalno sudjeluje u programu Festivala povijesti Kliofest. Festival povijesti organizira Udruga za promicanje kulture povijesti - Kliofest, Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti, Društvo za hrvatsku povjesnicu i mnogi drugi suorganizatori.

Organizacijom raznovrsnog edukativnog programa Dana povijesti muzej teži popularizaciji povijesti i pomoćnih povijesnih znanosti. Ove će se godine Dan povijesti održati u petak, 20. svibnja u prostorima Gradskog muzeja Karlovac i virtualno.

Pozivamo sve koji se profesionalno bave temama iz karlovačke povijesti da se prijave na javni poziv za izlaganje ili održavanje radionice na karlovačkom Danu povijesti i svoja istraživanja predstave stručnoj i široj javnosti. Prijave trebaju biti potkrijepljene arhivskim i/ili terenskim istraživanjima i sadržavati sljedeće:

  • Ime i prezime
  • e-mail adresu, broj mobitela/telefona
  • Kratku biografiju (do 1.000 znakova)
  • Naziv izlaganja/radionice
  • Sažetak izlaganja/radionice (do 2.000 znakova)
  • Predlagatelji radionica trebaju navesti popis materijala koje je potrebno osigurati.

Prijave se šalju isključivo elektronskim putem, na e-mail sanda.kocevar@mgk.hr s naslovom „Prijava na Dan povijesti“. Natječaj je otvoren od 11. travnja do 25.  travnja 2022. godine u ponoć.

Autori će o prihvaćanju izlaganja/radionice biti obaviješteni do 28. travnja 2022. godine kada će dobiti i daljnje upute o sudjelovanju u programu, kao i upute za pripremu materijala potrebnih za izlaganje/radionice, koje će trebati dostaviti do 15. svibnja 2022. godine.