Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac
OBJAVA: 28/01/2022

Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac

U ovogodišnjoj Noći muzeja, u Gradskom muzeju Karlovac posjetitelji su mogli slobodno razgledati stalni postav i izložbu recentnih arheoloških i arhivskih istraživanja karlovačke renesansne utvrde „Vrata Zvijezde“. Izložba je prezentirana u različitim prostorima koji zauzimajući uloge autentičnih pripovjedača kreiraju mjesta dijaloga renesansne Zvijezde s posjetiteljima.

Stalni postav Gradskog muzeja istkan je od izložaka čiji vremenski raspon seže od najstarijih geoloških razdoblja do naših dana. Nakon što se posjetitelji upoznaju s prirodnim osobitostima našeg kraja, počinje putovanje u prapovijest. Stalnim postavom artikulirana je i važnost Karlovca za razvoj suvremenog hrvatskog identiteta, pa posjetitelji preko muzejskih predmeta mogu upoznati poznate ličnosti zbog kojih se današnji Karlovac ponosi „prvim hrvatskim pjevačkim društvom”, svojom čitaonicom, tiskarom, objavljivanjem političkih, ekonomskih i književnih antologijskih naslova. Kroz postav se upoznajemo s načinom života karlovačkih građana, saznajemo o svagdašnjici karlovačkih obrtnika, te o istraživanjima Afrike i Južne Amerike. Na kraju postava, upoznajemo seoski život i etnografsku baštinu.

Posjetitelji su u Noći muzeja od 17 do 23 sata mogli besplatno razgledati i stalne i povremene izložbe Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj i Galerije „Vjekoslav Karas“.

Fotogalerija

Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 1
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 2
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 3
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 4
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 5
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 6
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 7
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 8
Noć muzeja u Gradskom muzeju Karlovac 9