Filmska revija bez pobjednika u muzeju
OBJAVA: 26/08/2022

Filmska revija bez pobjednika u muzeju

U ambijentu atrija Gradskog muzeja Karlovac će se od 31. kolovoza do 1. rujna održati „Filmska revija bez pobjednika“, dio godišnjeg programa „Film za van“ tvrtke Radar d.o.o.

U suradnji s tvrtkom Radar d.o.o. i Glazbenom školom Karlovac u atriju Gradskog muzeja Karlovac bit će održane projekcije izvrsnih filmskih naslova koji su osvojili Zlatni Globus, Berlinale ili bili nominirani za Oscar. Tema filmskog programa su zemlje Ukrajina i Rusija stoga će se prikazivati filmovi nastali u Ukrajini, Rusiji i SSSR-u. Posjetitelji će uz projekcije filmova moći i besplatno razgledati izložbu Gradskog muzeja Karlovac „Prvi svjetski rat u Ukrajini: Je li povijest učiteljica života?“.

Program „Film za van“ počinje u utorak, 30. kolovoza na terasi Glazbene škole Karlovac ukrajinskim filmom „Stop – Zemlja“, pobjednikom Berlinalea 2021. U srijedu, 31. kolovoza u atriju Gradskog muzeja Karlovac bit će prikazan jedan od najpopularnijih ruskih filmova novijeg doba „Levijatan“, dobitnik Zlatnog Globusa, nagrade za najbolji scenarij u Cannesu i nominacije za Oscara za najbolji strani film. U četvrtak, 1. rujna u atriju muzeja bit će prikazan filmski klasik „Čovjek s filmskom kamerom“, film nastao u SSSR-u i Ukrajini.

Početak svih filmova bit će u 20.15 sati. Ulaz na projekcije je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti na sljedećoj poveznici: https://kino.hr/fzv

Više o izložbi o Ukrajini u Prvom svjetskom ratu pročitajte ovdje.

Fotogalerija

Filmska revija bez pobjednika u muzeju 1
Filmska revija bez pobjednika u muzeju 2
Filmska revija bez pobjednika u muzeju 3
Filmska revija bez pobjednika u muzeju 4
Filmska revija bez pobjednika u muzeju 5
Filmska revija bez pobjednika u muzeju 6