Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca
OBJAVA: 17/10/2022

Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca

U Muzeju Domovinskog rata Karlovac – Turanj je 19. listopada održano predstavljanje dvaju projekata Muzeja grada Karlovca – virtualnih šetnji Starim gradom Dubovcem i Muzejom Domovinskog rata.

Neven Roginić, vlasnik digitalne agencije l33t je predstavio tehnološka dostignuća virtualne i proširene stvarnosti te naglasio vrijednosti virtualnih šetnji, dok su muzejski pedagog Marinko Pleskina i kustos pedagog Karlo Mandić prezentirali koncept i sadržaj šetnji Starim gradom Dubovcem i Muzejom Domovinskog rata u Karlovcu. Radi se o dvojezičnim virtualnim šetnjama dvama lokacijama Muzeja grada Karlovca, kroz koje se tuzemnim i inozemnim posjetiteljima omogućuje prošireno iskustvo ovih kulturno-turističkih točaka grada.

Prezentacijom povijesnih prostora u digitalnom okruženju ove gradske kulturne lokacije dobivaju na većoj vidljivosti, približene su potencijalnim posjetiteljima koji ih mogu doživjeti na drugačiji način, sagledati ih u okviru njihova okoliša i u odnosu na druge relevantne točke grada. Osim što virtualne šetnje pružaju jedinstven pogled na lokaciju, u slučaju Muzeja grada Karlovca, one čine temelj na kojem će se iskustvo proširene stvarnosti koje posjetitelji mogu doživjeti nadograđivati novim sadržajima.

Virtualne šetnje Starim gradom Dubovcem i Muzejom Domovinskog rata u Karlovcu koncipirane su u cjelinama, kroz koje posjetitelj učinkovitije rasuđuje što na lokaciji može doživjeti. Izuzev spomenutog, mogućnosti proširenja stvarnosti Starog grada i Muzeja prisutnima su na kraju predstavljene i kroz iskušavanje VR naočala Oculus agencije l33t.

Pozivamo sve u virtualne šetnje na website-u Muzeja grada Karlovca, podstranicama Starog grada Dubovca i Muzeja Domovinskog rata Kalrovac – Turanj ili na sljedećim poveznicama: Stari grad Dubovac https://www.l33t.agency/dubovac/, Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj https://l33t.agency/mdr/ .

Fotogalerija

Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 1
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 2
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 3
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 4
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 5
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 6
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 7
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 8
Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca 9