Nominacija za najstariju muzejsku nagradu u Europi
OBJAVA: 02/02/2021

Nominacija za najstariju muzejsku nagradu u Europi

Sretni smo što možemo objaviti kako je Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj od strane Europskog muzejskog foruma nominiran za najstariju i najugledniju europsku muzejsku nagradu -  Europski muzej godine (EMYA 2021). Karlovački muzej jedan je od 27 europskih muzeja koji će konkurirati za glavnu nagradu „European Museum of the Year Award“, kao i ostale srodne nagrade - „Council of Europe Museum Prize“ i „Silletto Prize“.

Prestižne nagrade Europskog muzejskog foruma već su tradicionalno mjerilo za inovacije i najbolje prakse muzejskog sektora na cijelom kontinentu. Muzeji nominirani za nagrade Europskog muzejskog foruma prošli su kroz strogi postupak ocjenjivanja te je iz tog razloga ova nominacija velika međunarodna pohvala muzejske struke Muzeju Domovinskog rata Karlovac - Turanj.

Europski muzejski gotovo 45 godina promovira ulogu muzeja u europskom suvremenom društvu i podržava muzeje koji pokreću, stvaraju i razvijaju svoje institucije kao građanske prostore za istraživanje europske baštine. Nagrade se dodjeljuju na konferenciji koja se održava svake godine, a na kojoj vodeći muzejski profesionalci i kandidati predstavljaju svoje muzeje te reinterpretiraju muzejsko djelovanje.