Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina
OBJAVA: 13/02/2023

Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina

U okviru izložbe Kolekcija obitelji Sumina s ciljem poticanja kreativnosti i mašte učenika, razvijanja sposobnosti i vještina likovnog izražavanja i vizualne komunikacije te senzibiliziranja za likovno izražavanje, slikarstvo i kolekcionarstvo organizirane su likovne radionice pod vodstvom likovne pedagoginje Ivane Maradin. Materijal za sve radionice je osiguran, a sudjelovanje besplatno.

 

Grad iz moje mašte/ radionica

Nakon motivacijskog razgovora u okružju izložbe Kolekcija obitelji Sumina s naglaskom na izloženu sliku Jakov Šašel: Groblje na Dubovcu te sliku Pogled na grad Karlovac istog autora iz Zbirke Muzeja grada Karlovca, oblikovan je radni zadatak te su se sudionici upoznali s mogućnostima likovnih tehnika crteža tušem, laviranim tušem, olovkom i flomasterom. Praktični rad se odvijao uz savjete voditeljice radionice. Na kraju je poveden razgovor o ostvarenim radovima te zajedničko aukcijsko završno vrednovanje radova. Na radionici su sudjelovali učenici OŠ Grabrik s prof. Vesnom Runje u okviru sata razrednika.

 

Portret moje najbolje prijateljice – Portret mojeg najboljeg prijatelja/ radionica

Nakon motivacijskog razgovora u okružju izložbe Kolekcija obitelji Sumina s naglaskom na sliku Vjekoslav Karas: Portret Stjepka Ljuboje Lopašića uslijedilo je upoznavanje s likovnom tehnikom tuša i pera, laviranog tuša i flomastera te s likovnim priborom, a potom portretiranje najboljeg prijatelja ili prijateljice uz savjete voditeljice radionice. Nakon razgovora o ostvarenim portretima radionica je završila zajedničkim aukcijskim vrednovanje radova. Na radionici su sudjelovali učenici OŠ Dragojla Jarnević s prof. Vladimirom Ribić u okviru sata Likovne kulture.

 

(Ne)običan susret u Kozjači/ radionica

Radionica se odvila u tri dijela kao i prethodne dvije. Nakon motivacijskog razgovora u okružju izložbe Kolekcija obitelji Sumina s naglaskom na sliku Milorada Rupčića: Lovački pas; slijedilo je oblikovanje radnog zadatka i upoznavanje s likovnom tehnikom kolaža, a potom nadgledana i usmjeravana izrada rada, razgovor o ostvarenim radovima te zajedničko aukcijsko završno vrednovanje radova. Sudionici su metodom interpretacije i rekompozicije ostvarili likovnu kompoziciju šumskog motiva i prikaza vlastitog kućnog ljubimca. Na radionici su sudjelovali učenici OŠ Dragojla Jarnević s prof. Vladimirom Ribić u okviru sata Likovne kulture.

Fotogalerija

Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 1
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 2
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 3
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 4
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 5
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 6
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 7
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 8
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 9
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 10
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 11
Edukativni program uz izložbu Kolekcija obitelji Sumina 12