Galerija „Vjekoslav Karas” smještena je u karlovačkom Novom centru, u neposrednoj blizini Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” i Državnog arhiva. Autor idejnog projekta zgrade Galerije jest karlovački arhitekt Želimir Žagar, a autor glavnog projekta arhitekt Stanko Kočevar. Gradnja je započela 1975. godine, a godinu dana kasnije, 5. travnja 1976., zgrada je svečano otvorena.

Izložbeni prostor smješten je na prvom katu Galerije i jedan je od najatraktivnijih i najopremljenijih izložbenih prostora u Karlovcu. Centralni prostor razvedenog pravilnog ritma istaka i niša s jedne strane pruža preglednost, čistoću i osjećaj monumentalnosti, a s druge strane pruža fleksibilnost do potpune neprepoznatljivosti ako je takav zahtjev likovnog postava izložbe.

U Galeriji „Vjekoslav Karas” izmjenjuju se likovne i muzejske izložbe koje posjetiteljima pružaju muzejsko-galerijski doživljaj vrijedan pamćenja. Izložbena djelatnost vezana uz suvremenu likovnu umjetnost problematizira i vrednuje suvremenu karlovačku te prati i prezentira nacionalnu umjetničku scenu.



O Galeriji