Predstavljanje ”Revizije studije održivog razvoja Starog grada Dubovca”
OBJAVA: 02/11/2022

Predstavljanje ”Revizije studije održivog razvoja Starog grada Dubovca”

U petak, 4. studenoga je na Starom gradu Dubovcu održano predstavljanje „Revizije studije održivog razvoja kulturnog turizma za Stari grad Dubovac“. Melita Trbušić, predstavnica Muza d.o.o. i jedna od autorica revizije studije održala je prezentaciju kojom je predstavila ekosustav korisnika, novo funkcionalno zoniranje te strateški i akcijski plan održivog razvoja Starog grada Dubovca.

Stari grad Dubovac najstariji je spomenik u Karlovcu, koji nad gradom bdije već stoljećima. Od početka 2021. godine njime upravljaju Muzeji grada Karlovca koji iniciraju izradu revizije „Studije održivog razvoja kulturnog turizma za Stari grad Dubovac“ iz 2009. godine. Revizija studije odraz je potrebe novog upravitelja za evaluacijom funkcija popularnog baštinskog lokaliteta, njegovim novim programima i aktivnostima i održivim upravljanjem. Uključivala je temeljiti pregled stanja interpretacije baštine na lokalitetu te participativni radni proces s radnom grupom u koju su bili uključeni predstavnici Grada Karlovca, Konzervatorskog odjela u Karlovcu, Gradske četvrti Dubovac, bistroa „Kastel“ i Muzeja grada Karlovca.

Prezentaciji su nazočile pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove Marijana Tomičić, pročelnica konzervatorskog odjela u Karlovcu Sonja Kočevar, voditeljica Odjela za kulturu, tehničku kulturu, sport i mlade Irena Šegavić Čulig i zamjenica predsjednice Gradske četvrti Dubovac Željka Cindrić.

Fotogalerija

Predstavljanje ”Revizije studije održivog razvoja Starog grada Dubovca” 1
Predstavljanje ”Revizije studije održivog razvoja Starog grada Dubovca” 2
Predstavljanje ”Revizije studije održivog razvoja Starog grada Dubovca” 3
Predstavljanje ”Revizije studije održivog razvoja Starog grada Dubovca” 4