Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu
OBJAVA: 30/08/2022

Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu

Svi oni koji su propustili srpanjski koncert Tice Mith, karlovčanke Danijele Jurac i Singrlica imali su priliku koncert poslušati u subotu, 3. rujna 2022. Koncert je dio programa Muzeja grada Karlovca, a ulaz na koncert bio je besplatan.

Glazbene priče inspirirane praslavenskom mitologijom izvest će pjevačica i suradnica Muzeja grada Karlovca Danijela Jurac – Tica Mith, poznati ženski vokalni ansambl Singrlice i prateći bend u sastavu Mario Igrec i Sergej Žerajić (gitare), Bernard Mihalić (bas gitara), Tomislav Jozić (klavijature) i Goran Štrbac (bubnjevi). Aranžmane za glazbu pripremio je Tomislav Jozić, voditelj i dirigent ansambla Singrlice, a jednu je skladbu aranžirao Mario Igrec, dugogodišnji član Cubisma i Zagreb Klezmer Tria.

Dio ove posebne dubovačke priče je i izložba „The Mith – Priče, pjesme, tajne“, čiji su koautori kustosica Etnografskog odjela Muzeja grada Karlovca Nikolina Belančić Arki, pjevačica Danijela Jurac – Tica Mith i fotograf Dinko Neskusil. Ulaz na izložbu će za vrijeme trajanja koncerta biti slobodan, a trajanje izložbe je zbog velikog interesa posjetitelja produljeno do 11. rujna 2022.

U suvenirnici Starog grada moguće je kupiti glazbeni CD Tice Mith s pjesmama koje će u subotu biti izvedene na koncertu te knjižicu s pričama koje su inspirirale izložbu „The Mith – Priče, pjesme, tajne“. Izložba i suvenirnica se mogu posjetiti u radnom vremenu Starog grada Dubovca, od utorka do nedjelje od 10 do 20 sati.

Fotogalerija

Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 1
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 2
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 3
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 4
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 5
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 6
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 7
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 8
Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu 9