Otmica u galeriji - kazališna predstava
OBJAVA: 13/07/2021

Otmica u galeriji - kazališna predstava

U sklopu programa Zvjezdanog ljeta, na sam rođendan grada Karlovca, 13. srpnja 2021. na Starom gradu Dubovcu održana je kazališna predstava „Otmica u galeriji“.

Predstava je izložbeno-kazališni projekt Galerije Ružić i Kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda nastao na temelju umjetničke ostavštine znamenitog kipara Branka Ružića.

Interaktivnu predstavu „Otmica u galeriji“ izvela je Kazališna skupina „Ivana Brlić-Mažuranić“. Predstava je kreirana zajedno sa djecom koja su pohađala projekte radionice “Galerokaza”, a istu je režirao Matej Safundžić. Za djecu je bila posebno zanimljiva uključenost u kriminalističku radnju predstave kroz rješavanje zagonetki. Naime, uz pomoć glumačke družine morali su pronaći izlaz iz escape rooma kreiranog isključivo za potrebe ovog projekta te spasiti kipara Branka Ružića kojeg je oteo i zarobio njegov mornar (eksponat izložbe) i to prije eksplozije tempirane bombe.

Predstava je nastala kao dio EU projekta „Galerokaz“, koji je od 2018. do 2020. godine provodila Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda u partnerstvu s Kazališnom družinom IBM, Dječjim centrom Logos, udrugom Vilinput i Gradom Slavonski Brod.

 

Fotogalerija

Otmica u galeriji - kazališna predstava 1
Otmica u galeriji - kazališna predstava 2
Otmica u galeriji - kazališna predstava 3
Otmica u galeriji - kazališna predstava 4
Otmica u galeriji - kazališna predstava 5
Otmica u galeriji - kazališna predstava 6
POVEZANO