Dodijeljeni IQM Destination certifikati
OBJAVA: 10/05/2022

Dodijeljeni IQM Destination certifikati

U prostoru Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj održana je svečana dodjela IQM Destination certifikata subjektima koji su se uključili u projekt upravljanja kvalitetom u destinaciji koji provodi Turistička zajednica grada Karlovca od 2019. godine. Muzejima grada Karlovca je dodijeljen IQM certifikat za provođenje projekta upravljanja kvalitetom destinacije za četiri lokacije - Gradski muzej Karlovac, Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj, Galeriju "Vjekoslav Karas" i Stari grad Dubovac.

Projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac Strategijom razvoja turizma grada Karlovca 2012. - 2020. odabran je kao najbolji model razvoja turizma grada jer osigurava najbolji put do zadovoljstva svih sudionika u turizmu, lokalnog stanovništva, turista, turističkih subjekata te vodi računa o očuvanju okoliša. Odabrani model razvoja Karlovca kao turističke destinacije osim zadovoljstva svih ima cilj povećanje turističke potrošnje i profita svih pri čemu je održivost u svakom smislu važnija od povećanja broja noćenja.

Kroz projekt su provedene brojne aktivnosti usmjerene  na unaprjeđenje kvalitete i umrežavanje ponude u gradu, međusobnu suradnju pojedinih dionika, sinergijski učinak promocije te preporuku i poticanje na izvrsnost ali i mjerenje indikatora održivog razvoja te Karlovac zahvaljujući izuzetnom trudu svih uključenih u ovom trenutku ima ocjenu kvalitete 92%.

Kroz ovaj projekt uspostavljamo mjerljivi sustav razine kvalitete usluga u destinaciji pri čemu se kroz individualni pristup podiže razina kvalitete u destinaciji s ciljem da Karlovac postane konkurentan i prepoznatljiv na turističkom tržištu. 

Projekt koji je krajem 2020. godine dobio i potvrdu Svjetske turističke organizacije kao primjer najboljih praksi upravljanja kvalitetom u turizmu, iznimno nam je važan alat u upravljanju destinacijom stoga Turistička zajednica grada Karlovca poziva sve one zainteresirane subjekte (vlasnike smještajnih objekata, ugostitelji, OPG-i, atrakcije, turističke agencije, suvenirnice, udruge i sl.). koji  žele unaprijediti svoje poslovanje te svojim radom doprinijeti razvoju i kvaliteti turizma našeg grada da nam se jave. 

foto: Denis Stošić

Fotogalerija

Dodijeljeni IQM Destination certifikati 1
Dodijeljeni IQM Destination certifikati 2
Dodijeljeni IQM Destination certifikati 3
Dodijeljeni IQM Destination certifikati 4
Dodijeljeni IQM Destination certifikati 5
Dodijeljeni IQM Destination certifikati 6
Dodijeljeni IQM Destination certifikati 7