Karlovac City Museum closed due to renovation
Announcement: 28/11/2022

Karlovac City Museum closed due to renovation

Gradski muzej Karlovac je u četvrtak, 1. prosinca 2022. godine zatvorio svoja vrata za javnost radi izvođenja radova konstruktivne obnove. Započeo je proces preseljenja stalnog muzejskog postava, dok će do okončanja postupka odabira izvođača radova od strane Grada Karlovca djelatnici ostati u zgradi. Po završetku konstruktivne obnove zgrade muzeja planira se uređenje unutrašnjeg prostora i postavljanje novog stalnog postava za koji je već započeta izrada muzeološke koncepcije. Uoči zatvaranja vrata Gradskog muzeja Karlovac održani su Dani otvorenih vrata.
 
Posjetitelji su  imali priliku za besplatan posjet stalnom muzejskom postavu u utorak, 29. studenoga i srijedu, 30. studenoga, a za srijedu su organizirana i stručna vodstva stalnim postavom Gradskog muzeja Karlovac. Građani su još jednom razgledali postav koji je dugi niz godina odgajao Karlovčane, učio ih njihovu nasljeđu, ostale posjetitelje upoznavao s karlovačkom kulturnom i prirodoslovnom baštinom te bio mjesto susreta na mnogobrojnim izložbama, pedagoškim programima, predavanjima i raznovrsnim tematskim zbivanjima.
 
Podsjećamo, od 1953. godine historijat najstarije karlovačke palače i historijat Gradskog muzeja teku zajedno. Naime, te je godine Muzej, osnovan 1904. godine, započeo s radom u palači koju je oko 1631. godine dao sagraditi karlovački general Vuk Krsto Frankopan.